Festőművész FESTŐMŰVÉSZ
TISZA-KALMÁR GYÖRGYFestőművész
Festőművész Festőművész Festőművész
Önéletrajz

Tisza-Kalmár György festőművész vagyok. Budapesten születtem 1952-ben. Édesanyám irányított a művészetek felé, az Ő családnevét – Tisza – vettem fel. Festészeti tanulmányaimat az általános iskolában Benkő René művésztanár vezetésével kezdtem. Később Barcsay Jenő festőművész, a Képzőművészeti Egyetem híres, külföldön is elismert professzora segítségével folytattam. Sokat köszönhetek Borsos Miklós szobrászművésznek is.
1979-től Londonban folytattam tanulmányaimat. 1985-ben Bécsbe költöztem. Londonban, Bécsben, Münchenben, Budapesten és vidéken voltak kiállításaim. Képeim megtalálhatok angliai, németországi, ausztriai, olaszországi és magyarországi magángyűjteményekben. Képeim többsége külföldön van.

Tagja vagyok

  • a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének,
  • a Magyar Képzőművészek és iparművészek Szövetségének,
  • a Magyar Heraldikai Társaságnak.

Pályám során olyan szerencsés voltam , hogy mindig a legnagyobbaktól – élő legendáktól kaptam bátorítást. Már említettem Barcsay Jenőt, Borsos Miklóst.
Az első kiállításomon Losonczy Tamás festőművész bíztatott. Személyesen ismertem Tóth Menyhért festőművészt. Itthoni kiállításaimat egy időben rendszeren Gerzson Pál festőművész, a művészeti egyetem festőtanszékének rektora nyitotta meg, utóbb több alkalommal pedig Dr. Feledy Balázs művészeti író.

Jelenleg a Káli-medence szélén, Diszel nevű faluban élek.
A medence szépsége engem is rabul ejtett. Hazatérésem után évekig természetgyógyászatot és ezotériát tanultam. Az ezen a területen elért eredmények vezettek arra a felfedezésre, miszerint a kettőt, a festészetet és a természetgyógyászatot, együttesen alkalmazva komoly eredményeket lehet elérni a gyógyításban.
„Ép testben, ép lélek” – mondja a közismert szólás, de ez fordítva is igaz: akinek lelke teljesen „ép” , annak teste is ilyenné válik. A gyógyítás pedig nem más, mint az eredeti egészséges állapot visszaállítása valamilyen módszer segítségével. Itt most nem írok a csakrákról, a lélekről, a hitről, a szeretetről, a fényről, ezek szerepéről, fontos összefüggéseikről. Ezek ismerete hozzá segít képeim jelentőségének megértését. Tőlünk keletre és nyugatra egyes népcsoportoknál még fontos szerepük van a házi oltároknak, ahol is naponta akár többször is az "én" kapcsolatba kerül a lélekkel. Nálunk ez ma már nem jellemző, pedig sokat segítene nem csak a gyógyításban, de a megelőzésben is.
Az egész életet élők egészségesek.
Képeimen a lehetetlent, a lélek rezdüléseit igyekszem ábrázolni. Amely mindenkinél más és minden pillanatban változik.
Ezeket a pillanatokat az állandó jelent megörökíteni, a festészet tiszta hagyományos eszközeivel és ezzel gyógyítani – ez a küldetésem.

Egy társaságban elneveztek „a lélek festőjének” .

Festőművész
Előszó
Bevezető
Rólam
Önálló kiállítások
Önéletrajz
Jelmondat
Fénykép album
Tisza művészete
Festmények
A mag virága
Csakra képek
festomuvesz.tisza-kalmar.hu
balatongaleria.tisza-kalmar.hu
Famunkák
famuvek.tisza-kalmar.hu
faesztergalyos.tisza-kalmar.hu
Rajzok és grafikák
rajz.tisza-kalmar.hu
Természetgyógyász
csakrak.hu
egeszelet.tisza-kalmar.hu
Kapcsolat
Szerzői jog